måndag 21 maj 2012

Kycklinglever med bacon, lök och äpple

Kycklinglever är så mycket mildare än kalvlever!

Du behöver:
500 g kycklinglever (fryst eller färsk)
1 st äpple, typ royal gala
1 pkt bacon skurna till 1 cm långa bitar
2 st medelstora gula lökar
1-1/2 dl vitvin

Gör så här:
Rensa kycklinglever från fett och hinnor
Stek baconskivorna, ställ undan
Stek lök skuren i julienneskivor, ställ undan
Stek äpplet skuret i cm stora bitar mjukt, ställ undan
Stek kycklinglevern och när de är nästan klara blanda in alla ingredienser
Häll på vinet och koka in lite av vätskan
Klart att serveras med pressad potatis eller potatismos.


En god Nebbiolo passar bra till den här rätten, t ex Langhe Nebbiolo Fontanafredda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar