torsdag 15 december 2011

Ketchup

Varför inte göra egen ketchup, så slipper du konserveringsmedel och färgämnen. Och framför allt du kan krydda den exakt som du vill just den dagen! Receptet ger ca 3 dl ketchup

Du behöver:
5 mogna röda tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl farinsocker
1 msk worchestersås, eller sambal oelek
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar


Gör så här:
Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Lägg tomater, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.Koka upp och låt allting sjuda i lite mer än 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.

Låt sedan ketchupen kallna. I kylskåp kan den hålla i flera veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar