torsdag 15 december 2011

Cocido Madrileño


I Spanien brukar man servera den här grytan i tre separata beståndsdelar. Soppan för sig, grönsakerna för sig och köttet för sig.

Du behöver:
2 burkar kikärtor, eller 500 g förkokta
1 kycklingfilé
1 fläskkotlett
2 st kryddiga korvar typ Merguez eller Chorizo
1/2 vitkål
1/2 kg potatisar
2 st gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
2 st morötter
1 msk tomatpuré
Timjan
Salt


Gör så här:
Koka köttet i 1 och 1/2 liter vatten, skumma, salta
Koka köttet i ungefär 50-60 minuter, eller till den känns klart
Dela vitkålen i 5 stora bitar
Skala och dela potatisar i halvor
Dela morötterna i 3-4 delar
Stek löken, tillsätt tomatpurén
Tillsätt potatis, morötter, kikärtor, vitkål och löken i grytan med köttet
Koka vidare, lägg i timjan, smaka av med salt
Stek korvarna och lägg i grytan precis när grönsakerna är mjuka.

Gör man "Cocidon" med kyckling och annat kött kan man koka längre, ju längre desto godare

Olé! Servera med ett gott bröd, som du gärnar doppan med

En god Cabernet eller Tempranillo från Spanien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar