torsdag 15 december 2011

Dal Makhani

Äntligen har vi lagat Dal Makhani... det blev vår version av den i alla fall och inte särskilt vegetariskt heller... kryddiga korvar ingår - trots att det var inget fel på Dal Makhani kryddigheten : D

Köp en påse med Urad Whole (svarta linser - finns på Indian Food House, Hisingen) och en påse med Dal Makhani krydda.


Gör så här:
Börja med att blötlägga linserna en dag innan.

Förberedd en tomatsås, helst gjord på färska tomater, lök och vitlök. Tillsätt så mycket kryddblandning som du tror är gott.

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. När linserna är klara häll över dem till Dal Makhanisåsen.

Skär korvarna i lagom stora bitar, stek dem och lägg i Dal Makhanin - servera med koriander och crème fraiche... och voilà - en av de bästa Dal Makhani någonsin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar