lördag 2 januari 2016

Txangurro a la Donostiarra

En av paradrätterna i San Sebastian...görs på färsk krabba och innehållet serveras i skalet...den här varianten är något enklare men lika god.



Du behöver:

3 burkar krabbkött, avrunnet
1 tomat, skalad och hackad
eller 1 msk tomatpuré
1 morot, skalad och riven
1 liten schalottenlök, hackad
Purjolök, 10 cm stor bit, hackad
Parmesanost
Persilja, hackad
1-2 msk ströbröd
1-2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
2 msk brandy
Cayennepeppar
Smör
Salt och nymalen svartpeppar
Endiveblad, att servera i

Gör så här:
Stek lök, purjo, morot och vitlök tills de får färg, ungefär i 10-15 minuter
Häll i brandyn och flambera, häll i tomatpurén och blanda
Tillsätt krabbköttet och blanda väl, stek i 5 minuter
Blanda ihop parmesan, ströbröd och persilja
Fyll en liten ugnsform med krabbladningen, täck med ströbrödsbladningen och en klick smör
Gratinera tills osten smällt och servera omedelbart...t.ex på endiveblad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar