söndag 29 juni 2014

Marockansk kycklinggryta

Superlätt att laga, och du kommer att få mycket uppskattning! Du behöver lite planering innan för att konservera citroner och göra Ras-el-Hanout.

Du behöver för 4 personer:
900 gr kyckling. Med skinn och ben, eller filéer, som du vill.
500 gr fast potatis
3 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummim
2 tsk Ras-el-Hanout
1 paket saffran
1 1/2 dl olivolja
1 konserverad citron
1 dl gröna oliver
4 dl vatten
2 msk finhackad bladpersilja
Om det behövs: salt och nymalen svartpeppar

Gör såhär:
Dela och rensa kycklingen
Skala och dela potatisen och morötterna
Skala och hacka lök och vitlök
Blanda kryddorna
Gnid in den delade kycklingen i hälften av kryddblandningen.
Bryn runtom i 3 msk av oljan i en stekpanna med lock ca 5 minuter. Lägg åt sidan
Hetta upp resten av oljan och tillsätt löken och alla kryddorna
Fräs ordentligt, lägg sedan i morötter och potatis. Fräs minst 3 minuter
Häll på klyftor eller skivor av den inlagda citronen och oliverna och häll på vattnet
Låt koka under lock i ca 10 minuter
Lägg till kycklingen och småkoka under lock i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar
Strö över persiljan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar