söndag 10 november 2013

Älgfärsmacka

Det här lärde vi oss på en kurs vi gick för några veckor sedan... självklart har vi ändrat på originalreceptet!


Du behöver:

500 g älgfärs
300 g kantareller, ansade
3 msk grädde
1 st ägg, vispad
2 st schalottenlök, skurna på längden
persilja, grovskuren
8 st skivor formbröd, stekta eller rostade
salt
peppar
smör till stekning



Gör så här:
Blanda ordentligt färs, vispad ägg, grädde salt och peppar
Forma 8 st biffar och ställ undan
Börja med att steka i riktigt varmt panna kantarellerna
När kantarellerna börjar få färg, blanda i löken
Ställ undan kantareller och lök
Hetta upp pannan med smör och stek biffarna 5 minuter per sida
Servera biffarna på en brödskiva (eller helst - skippa brödet)
Lägg på kantarellerna och löken
Strö på persilja och... voilà... redo att avnjutas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar