lördag 8 juni 2013

Secreto de Zahara

Zahara de los Atunes är en ort på Spaniens västkust - Costa de Luz. Här görs Mojama, som är en saltad, urlakad och lufttorkad tonfiskfilé. Smaken är nästan påträngande. Om du inte tycker om fisk kan det bli för mycket. Den här rätten döljer helt och hållet det påträngande och lyfter fram en mild och rund fisksmak. Även om du inte tycker om fisk kan denna rätt bli en klar favorit!  Men först måste du skaffa mojama, och det gör man vid Spaniens sydkust...

Rätten serveras som lätt lunch, förrätt eller som tapasrätt.

Du behöver för 2 personer eller 8 tapasrätter
2 stora tomater, skalade och skivade
getost, det går bra med chèvre, chevraux eller chevrette eller blanda
mojama i tunna skivor
något sött, fikonsirap, guavasirap eller caña de azucar
skållade hackade mandlar eller hackade valnötter

Gör så här
Placera tomaterna underst
bygg på med getost, sedan tonfiskskivorna och så något sött och överst nötter/mandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar