söndag 11 mars 2012

Matar Paneer

Indisk vego när det är som bäst!

Du behöver:
Paneer (finns i välsorterade butiker) ~200 gr
1 bit ingefära
2 vitlöksklyftor
2 st gröna chilifrukter
1 gul lök
6 tomater
500 g frysta ärtor
1 krm spiskummin
Salt
1 krm garam masala
100 g champinjoner

Så här gör du:
Stek paneer - skuren i bitar, spara undan
Hacka lök, vitlök och ingefära
Skala och hacka tomaterna
Stek rensade champinjonerna, ställ undan
Stek lök, när den börjar svettas lägg i vitlök och ingefära
Lägg i hackade tomaterna och låt puttra 5-10 minuter
Lägg i ärtorna, stekta champinjonerna ... och till sist den stekta paneeren!
Servera med ris! Glöm inte garnera med koriander!

Ljust öl eller Errazuriz Chardonnay Viognier passar utmärkt till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar