tisdag 5 september 2017

Makrillchorizo

Får vi presentera... Makrillchorizon! Du hörde rätt, en chorizo gjord på makrill! Kan det vara gott?! Det är fantastiskt gott!

Du behöver:
100 g makrill beräknad per person
Spanskt rökt paprikapulver
Spiskummin
Muskotnöt
Vitlök, pressad
Chilipulver
Söt paprikapulver
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
(eller andra kryddor du tycker bäst om)

Gör så här:
Rensad makrill skärs i små bitar
Krydda fisken med rökt spansk paprika, spiskummin, vitlök, chili, lite muskot, oregano, timjan, svartpeppar och salt
Du kan stoppa korvarna som brukligt om du har en hushållsassistent med korvtillsats eller så kan du rulla
fiskblandningen i plastfolie till en korv
Knyt ändarna och sjud i 5 min ca så korvarna tar form
Låt kallna, ta bort folien och stek "chorizon" i smör/olja tills den fått fin färg


Vi använde fryst makrill till korvarna, men blir säkert ännu godare med färsk fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar