söndag 21 maj 2017

Vaniljmajonnäs

Ni hörde rätt! Underbart gott till lax och hummer!



Du behöver:

2 st äggulor
300 ml solrosolja eller annan mild olja
1 st vaniljstång
1/2 tsk Dijon senap
Salt
Svartpeppar, nymalen

Gör så här:
Oljan kan göras en dag innan
Värm upp oljan (max 50 grader) i en kastrull, bara värm... man ska inte steka/koka vaniljstången i oljan
Dela vaniljstången på mitten och skrapa fröerna
Lägg vaniljstång och fröna i oljan i ungefär 10 minuter
Låt oljan kallna och häll i en ren flaska


Gör majon:
Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål
Gör som i en vanlig majonnäs, blanda in den rumstempererad oljan först droppvis
När konsistensen börjar tjockna kan man hälla i oljan i snabbare takt

Servera majonnäsen till nykokt hummer, tillsammans med rökt eller gravad lax, med grillade jätteräkor... du fattar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar