lördag 19 september 2015

Frukt- och nötbröd

Ett saftigt bröd. Låt det gärna ligga inlindat i en bakduk tills dagen efter

1 msk psyllliumfröskal ("fiber husk")
1dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 1/2 dl kokande vatten
4 dl egen mjölmix
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 1/2 dl filmjölk
25 gr jäst
1 dl mörk sirap
2 dl grovhackade rostade hasselnötter
1 dl strimlade aprikoser
mjölblandning att strö över

Smörj en brödform 1 1/2 liter med smör
Blanda psylliumfröskal, linfrö och sesam i en matberedarens bunke. Häll över kokande vatten och blanda väl. Låt svälla i 10 minuter.
Blanda mjölmix, bikarbonat och salt väl i en annan bunke.
Tillsätt filmjölken i fröblandningen.
Smula ned jästen i lite ljummet vatten och häll i matberedaren.
Vispa ned mjölblandningen tillsammans med sirap, nötter och aprikoser.
Häll i brödformen, strö över 1 msk mjölmix
Låt jäsa övertäckt ca 1 timme
Sätt ugnen på 200 grader
Grädda i nedre delen av ugnen cirka en timme. Låt stå i formen i en halvtimme innan brödet stjälps upp. Linda in i en bakduk och förvara framme över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar