lördag 19 september 2015

Blomkålsfrittata

Mättande, vackert och gott! Även den som "inte gillar" blomkål tycker om den!



Du behöver:

1 blomkål (ca 450 gr)
2 rödlökar
1/2 tsk finhackad rosmarin
3/4 dl olivolja
7 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen gurkmeja
50 gr grovriven parmesan
1 dl hackad basilika
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
1 tsk lantbuljong
olivolja, smält smör
salt, svartpeppar

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader
Ansa och skär blomkålen i små, lika stora buketter. Koka i vatten och buljong i 5 minuter. Häll av vattnet.
Skala rödlöken. Skär den ena i fina ringar, finhacka den andra.
Fräs den hackade löken i rosmarin och 2 msk olja på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg.
Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda ned blomkål och lök.
Klä en form (24 cm) med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfröna så att de täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen. Lägg på rödlöksringarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå i cirka 20 minuter. Servera ljummen, med en god sallad, eller bara färska tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar