fredag 3 april 2015

Kokoda - Ceviche från Fiji

Vi älskar ceviche i alla former... det här är en ny bekantskap från Söderhavsöarna!

Du behöver för 6 personer:
400 g färsk hälleflundra (eller annan vitfisk)
1 st stor rödlök
1 st kruka färsk koriander
6-7 st lime
1 st spansk chilipeppar (grön eller röd)
Salladslök
100 ml kokosmjölk eller kokosvatten
salt
ev. 1 msk Sambal Oelek

Till servering:
ev salladsblad
Bananchips


Gör så här:
Köp fisken 3 dagar innan tillredning
Frys den i minst 48 timmar
Tina upp fisken och skär i centimeterstora bitar
Skär all lök i julienne
Skär chilin i julienne, kärnorna borttagna
Hacka koriander
Blanda alla ingredienser tillsammans med juicen från alla limefrukterna i en icke metallisk skål
Marinera allt minst 4 timmar eller ett dygn i kylskåp
Sila bort spadet och blanda i kokosmjölk eller kokosvatten om du inte gillar smaken av kokosfett
Salta vid behov
Gillar du lite hetta kan man lägga in lite Sambal Oelek eller några droppar Sriracha.

Man kan dekorera assietten med granatäppelkärnor och allt serveras med bananchips och salladsblad...
eller som här i bilden ovan. Njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar