lördag 24 januari 2015

Kokospannacotta med tropisk topping

En efterrätt som inte är så söt, men ack så förförisk. Lagas och serveras i portionsglas. Med agar-agar passar den bra till vegetarianen också. Och om du använder vaniljstång istället för vaniljsocker blir den både extra god och extra vacker.

Du behöver

till ananas toppingen 
1/2 färsk ananas
1 msk strösocker 
2 stjärnanis
1/2 dl vatten

till pannacottan
200 g kokosmjölk (kartongförpackning)
3 dl vispgrädde
1 tsk agar-agar
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker eller innanmätet från en vaniljstång

till garneringen
2 passionsfrukter
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
1 msk rårörsocker

Gör såhär
Koka först ananasen, det kan göras flera dagar i förväg. Ansa den och skär i tunna, centimeterstora bitar. Lägg i en gryta tillsammans med sockret, vattnet och stjärnanis. Koka upp och koka på låg värme under lock tills allt vatten är borta och ananasen är mjuk. 

Håll kokosmjölk, vispgrädde, agar-agar, florsocker och vanilj i en gryta. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta av från värmen och häll upp i portionsglas Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar. 

Lägg först ananas, sedan lime, mynta och sist passionsfrukt på pannacottan. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar