söndag 9 oktober 2016

Glutenfri pizzadeg

Visst kan man äta pizza om man inte tål gluten... eller vill ha majsmjöl i degen!



Du behöver:
65 g färskost (typ Philadelphia)
240 g kesella (naturell kvarg)
4 äggvitor
60 g Pofiber
1 1/2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak




Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum
Blanda färskosten och kesellan in i äggvitorna
Blanda in i smeten pofibern, bakpulvret och saltet
Vispa ihop och blanda i fiberhusk... känns smeten det för vattnig... blanda i mer pofiber
Låt vila i några minuter, bred sedan ut smeten över ett bakplåtspapper försedd plåt
Grädda i ugnen mellan 15-20 minuter

Vill du ha pizza... lägger du på det du önskar och in i ugnen igen tills osten är precis som du vill ha den! Garanterat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar