söndag 1 februari 2015

Tonfisktartar med sjökorall

Äntligen hittade man en jättefin bit tonfisk... och vad gör man med den? Tonfisktartar såklart!

Du behöver:
250 g tonfisk
75 g sjökorall*
2 salladslökar
3 avokado
2 st cornichon (små inlagda gurkor), hackade
1 tsk stora kapris, hackade
1 krm dijonsenap
Wasabi, en klick beroende på styrka
Sesamfrön
Ponzudressing
Japansk soja
ev Korianderkvistar, hackade

Gör så här:
Skär tonfisken i centimeter stora bitar
Skär salladslök, gurka och ingefära i mycket små bitar
Blanda ihop de hackade grönsakerna, senap, kapris och wasabi
Ställ i kylskåp i minst en timme
Ångkoka sjökorallen i ett par minuter precis innan servering (testa med eller utan citron)
Skär avokadorna i centimeter stora bitar, salta och häll i några droppar citron, ev blanda i koriander
Fyll en utstickare med avokadon i bottnen och fortsätt med tonfiskblandningen

Servera med sesamfrön, ponzudressingen eller japansk soja

Det här var lunchvarianten... vill man ha förrätter istället får man använda mindre utstickare och då räcker det till minst 6 personer

* Sjökorall går under andra namn också... glasört eller havsfänkål. på engelska heter den samphire.
Numera går det att hitta sjökorall även på ICA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar