måndag 8 september 2014

Okroshka - rysk kall sommarsoppa

Nu var det äntligen dags att testa denna underbara kalla soppa från Ryssland!


Man behöver för 6 portioner:

1 st kyckling (grillad, urbenad och rensad)
1 och 1/2 l kycklingbuljong
5 st potatisar (kokta med skal)
1/2 gurka
3 hårdkokta ägg
Salladslök eller vårlök
Rädisor
2,5 dl crème fraiche
3 st citron, saften
Dill, hackad
ev. salt och svartpeppar


Gör så här:
Godast är om man köper en färsk helkyckling och kokar själv buljong på den
Annars går det bra att fixa kyckling- eller grönsaksbuljong och låta den kallna
Skär den urbenade och rensade kycklingen (kokt eller grillat) i småbitar, helst i små kuber
Hacka salladslöken i små skivor
Skala potatisarna och skär i små kuber
Hacka äggen i småbitar
Skala gurkan och hacka i små kuber
Rensa rädisorna och skiva dem
Sila den kalla buljongen och blanda med så mycket crème fraiche och citronsaft du tycker om
Blanda alla ingredienserna och salta efter behov, toppa med en dillkvist

Viktig är att kyckling-, potatis-, ägg- och gurkbitarna har skurits till ungefär samma storlek

Man kan byta ut kycklingen mot fisk, kött eller korv...prova dig fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar