måndag 6 januari 2014

Thailändska fiskbullar med dippsås

Fiskbullar som alla gillar!

Du behöver:
500 g fast vit fiskfilé
1-2 msk röd currypasta
1/2 dl socker
1 msk fisksås
1 st ägg
100 g salladslökar, tunt skivade
lite färsk mynta och thaibasilika, hackade i småbitar
salt och svartpeppar
olja till fritering, neutral smak

Gör såhär:
Mixa fisken med en stavmixer eller i matberedare
Tillsätt alla ingredienser utom salladslöken och kryddorna
Mixa ytterligare i 10 sekunder
Rör ner salladslöken och kryddorna i blandningen
Forma småbullar
Värm upp oljan till friteringen
Fritera 4-5 bullar åt gången i 3-4 minuter
Låt rinna av på hushållspapper
Servera bullarna med sallad och olika dippsåser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar