till ananas toppingen
1/2 färsk ananas
1 msk strösocker
2 stjärnanis
1/2 dl vatten
till pannacottan
200 g kokosmjölk (kartongförpackning)
3 dl vispgrädde
1 tsk agar-agar
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker eller innanmätet från en vaniljstång
till garneringen
2 passionsfrukter
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
1 msk rårörsocker
Koka först ananasen, det kan göras flera dagar i förväg. Ansa den och skär i tunna, centimeterstora bitar. Lägg i en gryta tillsammans med sockret, vattnet och stjärnanis. Koka upp och koka på låg värme under lock tills allt vatten är borta och ananasen är mjuk.
Håll kokosmjölk, vispgrädde, agar-agar, florsocker och vanilj i en gryta. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta av från värmen och häll upp i portionsglas Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
Lägg först ananas, sedan lime, mynta och sist passionsfrukt på pannacottan. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar