lördag 10 januari 2015

Nigeriansk kidneyböngryta med jordnötssmör

Man får alltid fantastiska förslag när man tittar på Masterchef programmen på TV! Igår upptäcktes denna smaskiga vegetariska rätt i Masterchef Australia.


Du behöver:

3 dl kidney bönor, kokta
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
250 ml passerade tomater
1 tsk spiskumminpulver
1/4 tsk chilipulver
1 1/2 dl vatten
3 msk jordnötssmör
1 msk hackade jalapeños
1 spansk pepparfrukt, hackad
1 tsk citronjuice (kan uteslutas)
1/2 dl majskorn, frysta (ingår inte i originalreceptet)
olja
salt

Gör så här:
Stek lök och sen vitlök tills de fått färg
Blanda i jalapeños, pepparfrukt, spiskummin och chilipulver
Häll i tomaten, citronjuice och vattnet och låt det koka upp
Lägg majs och jordnötssmöret och låt det sjuda några minuter
Lägg i bönorna, smaka av med salt och sjud i ytterligare 10 minuter

Serveras med ris, quinoa eller annat gryn
Strö på färska korianderblad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar