Du behöver för 6 portioner:
900 g piggvarsfilé (eller 6 filéer)
100 g bacon, skuren i små bitar
2 morötter, i olika färjer, skivade i långa strimlor
24 (eller 4-5 per person) små champinjoner
smör
Linserna:
1 vitlöksklyfta, delade i hälften
1 lagerblad
Salt
Rödvinssåsen:
1 flaska rött vin
1/2 l grönsaksbuljong
1 schalottenlök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, hackade
timjan, färska kvistar eller torkad
selleristjälkar, hackade
1 tsk soja
Olja
ev. majzena, för redning
1 msk smör, läggs i innan servering
Gör så här:Börja med rödvinssåsen
Värm upp lite olja i en kastrull och stek lök och vitlök
Häll vinet, koka upp och sjud sedan tills hälften av innehållet är kvar
Häll i buljongen och resten av ingredienserna och koka tills hälften av vätskan är kvar
Redd såsen med maizena till önskad konsisten, smaka av
Sila såsen och spara undan tills det är dags för serveringen
Stek champinjonerna i smör och ställ undan
Stek bacon krispigt och ställ undan
Koka upp vatten och lite salt i en liten kastrull och lägg i morotsstrimlorna
Ta upp moroten efter bara en liten stund, de ska ha spänst kvar då de serveras
Man kan också slänga moroterna i ett isbad för snabbare cooling effekt
Värm upp mycket smör i stekpannan och stek piggvarsfiléerna 2-3 minuter per sida
Värm upp vinsåsen utan att koka och klicka i smöret, rör om
Nu kan du lägga upp fisk, en sked linser, morötter och champinjoner på en tallrik
Strö bacon över fisken och häll en matsked vinsås vid sidan om fisken
Servera genast och njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar