Du behöver:
till servering
3 x 350-400 g hummer
4-5 pilgrimsmusslor
200 g frysta ärtor
2 dl vispgrädde
cayennepeppar
salt
1/2 dl god olja, tryffelolja är lyxigast
1 purjolök
smör
För pannacottan:
För pannacottan:
Hummerskalen
1 schalottenlök, tunt skivad
1 morot, skalad, tunt skivad
2 selleri, stjälkar, tunt skivade
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk tomatpuré
1 msk konjak eller calvados
5 dl grädde
några kvistar färsk timjan
1 lagerblad
1 tsk agar-agar eller 1 blad gelatin för den som vill
2 matskedar majs- eller solrosolja
Cayennepeppar efter smak
Salt efter smak
Gör pannacottan :
Pannacottan skall göras ett par timmar innan servering, eller kvällen innan.
Börja med att plocka hummerköttet från klorna och stjärtarna, spara undan all kött
Värm upp oljan i en stor stekpannaStek skalen, sellerin, löken, moroten, timjan och vitlöken
Lägg i tomatpurén, lagerblad och cayennepeppar
Häll i calvados och efter en liten stund även grädden
Koka upp och sänk värmen så att den sjuder sakta, salta efter smak
Sila bort skalen och grönsakerna och behåll grädden
Lägg i agar-agar och sjud några minuter, se till att använda visp så allt agar-agar blandas väl
Häll blandningen i små skålar och ställ i kylskåp
Gör resten:
Stek hela purjon i ugnen tills den är mjuk och fått en fin brynt färg. Vad som är fint avgör du själv, men lite svart kan den vara på vissa ställen. Låt svalna, skär sedan i skivor.
Dela pilgrimsmusslorna på hälften och halstra snabbt
Koka upp vatten och lägg i ärtorna, sila ärtorna och kör dem i mixer
Blanda i lite grädde och smör, smaka av med salt och olja. Låt svalna
Lägg en pannacotta på assietten
Fotsätt med hummerköttet, purjon, pilgrimsmusslorna och en klick ärtpuré.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar