torsdag 8 januari 2015

Blåbärscheesekake i glas

Den här efterrätten vinner allas hjärtan och är superenkel att göra! Den görs och  serveras i portioner och består av tre lager.

Du behöver

till det understa blåbärslagret
1 citron
150 gr blåbär
1 krm mald kanel
1 tsk florsocker
1 tsk majsstärkelse + 1 tsk vatten

mellersta kexlagret
4 st digestivekex, eller så många du vill

toppingen
200 gr philadelphiaost
1 1/2 dl turkisk youghurt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk florsocker
ev 4 tsk råsocker

Gör såhär
Skrubba citronen. Riv skalet. Pressa halva citronen.
Koka upp 2 msk citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk floroscker i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock 5 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i vatten. Rör ned i blåbärsblandningen som du kokar upp.
Fördela i portionsskålar.

Blanda ost, youghurt, vaniljsocker, 1 1/2 msk florsocker och rivet citronskal.

Grovsmula kexen över blåbären i portionsformarna. Fördela ostsmeten ovanpå. Låt stå i kylen 1 timme.

Om du vill kan du strö råsocker ovanpå och bränna med en brännare tills sockret har smälts och karamelliserats, men det går lika bra att servera som det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar