Den här efterrätten vinner allas hjärtan och är superenkel att göra! Den görs och serveras i portioner och består av tre lager.
Du behöver
till det understa blåbärslagret
1 citron
150 gr blåbär
1 krm mald kanel
1 tsk florsocker
1 tsk majsstärkelse + 1 tsk vatten
mellersta kexlagret
4 st digestivekex, eller så många du vill
toppingen
200 gr philadelphiaost
1 1/2 dl turkisk youghurt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk florsocker
ev 4 tsk råsocker
Gör såhär
Skrubba citronen. Riv skalet. Pressa halva citronen.
Koka upp 2 msk citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk floroscker i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock 5 minuter.
Rör ut majsstärkelsen i vatten. Rör ned i blåbärsblandningen som du kokar upp.
Fördela i portionsskålar.
Blanda ost, youghurt, vaniljsocker, 1 1/2 msk florsocker och rivet citronskal.
Grovsmula kexen över blåbären i portionsformarna. Fördela ostsmeten ovanpå. Låt stå i kylen 1 timme.
Om du vill kan du strö råsocker ovanpå och bränna med en brännare tills sockret har smälts och karamelliserats, men det går lika bra att servera som det är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar