3 st stora potatisar, kokta med skal, skalade och rivna
2 st stora morötter, kokta med skal, skalade och rivna
3 st ägg, hårdkokta och rivna i det fina delen av rivjärnet
1 st burk matjessill, utan spade och skurna i småbitar
1 st stor rödlök, skuren i små bitar
2 st inlagda salta gurkor, skurna i småbitar
1 st äpple, helst Granny Smith, skalad och riven
300 g majonnäs
6 st medelstora rödbetor, kokta och rivna
salt och peppar
Gör så här:
Välj en ugnsform i glas, så kan du se de olika skikt när du serverar denna sallad!
Börja med att lägga först ett lager med rivna rödbetor, ta hälften av rödbetorna
Lägg på ett lager majonnäs
Lägg på ett lager riven potatis, ta hälften av potatisarna
Fortsätt med lagret morötter, salta, peppra och lägg majonnäs ovanpå
Nu är det dags för lagren med sillen, löken och gurkan
Lite mer majonnäs över det hela
Sista lagret med potatis och sedan med rödbetor
Sista delen med majonnäs och till sist dem rivna äggen
Ställ salladen i kylskåp ett par timmar innan servering
Salladen smakar bäst dagen efter, då smakerna blandats och hela salladen fått en fastare form!
Vill du göra den "smalare" använd hälften majonnäs hälften mager crème fraiche
En riktig god sallad som serveras mest till jul och nyår, men som fungerar perfekt till midsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar