lördag 9 juni 2012

Thai salmon cakes

Gott med lax på thai vis!

Det här behöver man för 2-3 personer:
300 g laxbit (skuren i små bitar) eller torsk
1 burk krabbkött
2 tsk fisksås
1 ägg
2 st chilifruktar röda, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 st kruka koriander, hackad, lämna några blad till servering
1 st lime, finrivet skal och juice
2 st salladslökar, finskurna
limeskivor, till servering
olja till fritering


Så här gör man:
Hacka fisken mycket fint
Tillsätt det finfördelade krabbköttet, fisksås, ägg, koriander, chili, vitlök, salladslök, limeskal och limejuice och blanda
Fukta händerna, forma smeten till 10 bollar och platta ut till biffar
Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida
Lyft försiktigt från pannan och låt de rinna av på hushållspapper


Servera till en god vitkålssallad eller cole slow. Garnera med koriander och limeskivor

Thailändsk öl typ Singha passar väldigt bra! En Gewürztraminer passar också utmärkt till det hetta asiatiska rätten. Testa Cono Sur Gewürztraminer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar