söndag 10 juni 2012

Gulasch

Sugen på något mustigt? En god gulasch som passar bra för kalla sommardagar eller varma vinterkvällar!

Du behöver för 2-3 personer:
400 g nötkött
2 paprikor, röd och grön
3 gula lökar
4 tomater
2 st lagerblad
2 dl vin
1 dl vatten
3 st vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 msk ajvar relish
3 st morötter
salt
olja

Gör så här:
Skär köttet i 3 cm bitar
Stek köttbitarna
Koka köttet i vin, vatten, vitlöksklyftor, salt, lagerblad i minst 1 timme
Skär paprikorna i stora bitar
Hacka lök och stek den, när den börjar få färg häll i paprikapulver och stek hastigt
Lägg den stekta löken i grytan tillsammans med paprikorna i köttgrytan
Skär morötterna i 2 cm stora bitar och lägg i grytan
Ajvar och de hackade tomaterna hälls i grytan
Häll i extra vatten om det behövs, men tomaterna har nog gett tillräckligt med vätska
Koka ytterligare i minst 45 minuter eller tills köttet är mör

Servera med nykokt potatis eller ris, en klick créme fraiche är både gott och uppfriskande till

Vi hade turen att hitta en god Tempranillo vin från Rueda del Duero - Viña Pedrosa - Gudomligt gott! Hoppas du också hittar en flaska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar