Bläckfisk, djupfryst och rensad, 2 st.
Panko - asiatiskt ströbröd
Äggvita från 2 ägg, lätt uppvispade
Salt, vitpeppar och chilipeppar
Majs- raps eller solrosolja till fritering
Du behöver till den svarta aiolin
Bläck från bläckfisk (säljs i portionspåsar i välsorterade butiker)
Färdig majonnäs (eller gör din egen på äggulorna som blev över)
Vitlök, 1-2 klyftor
Saften från 1/2 citron
en liten klick dijon senap
Gör så här
Tina bläckfisken
Under tiden du väntar kan du göra aiolin klar. Pressa vitlöken och blanda i. Rör försiktigt i citronen och sedan bläckfiskbläcket.
Kontrollera bläckfisken så att ryggbenet är helt borta och ta bort sega hinnor.
Skär bläckfisken i tunna skivor, ca 1 cm.
Blanda panko och kryddor i en plastpåse.
Låt bläckfisken vända i äggvitan.
Lägg sedan bläckfisken i pankoblandningen och skaka om ordentligt tills ringarna är helt inbäddade i panko.
Fyll en vid gryta till 2 cm med olja och hetta upp ordentligt. Oljan har rätt temperatur när en liten brödbit som du lägger i blir brun med ens.
Fritera bläckfisken tills den får färg, lägg på hushållspapper.
Servera med ett vitt vin, en Sauvignon Blanc Arlewood från Austalien eller fransk Riesling Dopff & Irion sätter fart på smaklökarna!
Du behöver till den svarta aiolin
Bläck från bläckfisk (säljs i portionspåsar i välsorterade butiker)
Färdig majonnäs (eller gör din egen på äggulorna som blev över)
Vitlök, 1-2 klyftor
Saften från 1/2 citron
en liten klick dijon senap
Gör så här
Tina bläckfisken
Under tiden du väntar kan du göra aiolin klar. Pressa vitlöken och blanda i. Rör försiktigt i citronen och sedan bläckfiskbläcket.
Kontrollera bläckfisken så att ryggbenet är helt borta och ta bort sega hinnor.
Skär bläckfisken i tunna skivor, ca 1 cm.
Blanda panko och kryddor i en plastpåse.
Låt bläckfisken vända i äggvitan.
Lägg sedan bläckfisken i pankoblandningen och skaka om ordentligt tills ringarna är helt inbäddade i panko.
Fyll en vid gryta till 2 cm med olja och hetta upp ordentligt. Oljan har rätt temperatur när en liten brödbit som du lägger i blir brun med ens.
Fritera bläckfisken tills den får färg, lägg på hushållspapper.
Servera med ett vitt vin, en Sauvignon Blanc Arlewood från Austalien eller fransk Riesling Dopff & Irion sätter fart på smaklökarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar