söndag 3 juni 2012

Risotto rosso

Jättegod italiensk ris- och skaldjursrätt!



Du behöver:
1 dl risotto ris per person
4 tomater
400 g frysta ekologiska räkor
1 gul lök
3 st selleristjälkar
3 st sardeller inlagda i olja (den hemliga ingrediensen)
200 g bläckfiskringar
1 burk musslor i lake
1 dl torrt vitvin
2 st vitlöksklyftor
2 dl färskriven parmesanost eller pecorinoost
Smör
1 l fisk och skaldjursbuljong

Så här gör du:
Hacka lök, selleri och vitlök
Skala tomaterna och hacka smått
Fräs lök och selleri, när de börjar svettas, tillsätt vitlök och sardellerna i små bitar.
Tillsätt riset och stek lite grann
Blanda i de hackade tomaterna
Häll i vinet och låt koka in
Sänk värmen och blanda i buljongen
Häll buljongen i omgångar och låt inte riset torka ut
Prova riset... när riset är "al Dente" och det finns vätska kvar då är den klar
Blanda i räkorna, musslorna och de stekta bläckfiskringarna
Blanda i smör och 1 dl parmesanost

Servera och njut. Glöm inte den extra osten!

Vin från Venetien till risotton passar utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar