Du behöver:
3-4 stora morötter, skurna i mellanstora bitar
2 stora gula lökar, hackade i mindre bitar
2-3 st vitlöksklyftor, hackade i småbitar
100 g mandlar, skalade
150 g torkade aprikoser
4 dl rött vin
2 dl buljong
1 st kanelstång, hel
150 g torkade aprikoser
4 dl rött vin
2 dl buljong
1 st kanelstång, hel
1 st burk krossade tomater
2 tsk Res-el-Hanout
2 tsk sambal oelek
spiskummin, efter smak
salt
färsk koriander, till servering
olivolja till stekning
Gör så här:
Putsa köttet och skär i 4 cm stora bitar
Stek köttet i olja tills den har fått färg och ställ undan
Stek löken tills den får färg
Lägg löken tillsammans med alla ingredienser förutom morötterna i en kastrull
Koka upp och sänk sedan temperaturen, låt puttra 1-2 timmar eller tills köttet är mört.
Späd eventuell med lite mer buljong om det behövs
Smaka av vid behov med mer salt eller kryddor
Lägg i morötterna när det är 15 minuter kvar
Servera med cous-cous eller ris och kanske en god sallad
2 tsk Res-el-Hanout
2 tsk sambal oelek
spiskummin, efter smak
salt
färsk koriander, till servering
olivolja till stekning
Gör så här:
Putsa köttet och skär i 4 cm stora bitar
Stek köttet i olja tills den har fått färg och ställ undan
Stek löken tills den får färg
Lägg löken tillsammans med alla ingredienser förutom morötterna i en kastrull
Koka upp och sänk sedan temperaturen, låt puttra 1-2 timmar eller tills köttet är mört.
Späd eventuell med lite mer buljong om det behövs
Smaka av vid behov med mer salt eller kryddor
Lägg i morötterna när det är 15 minuter kvar
Servera med cous-cous eller ris och kanske en god sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar