måndag 25 november 2013

Chokladfondant för lata

En dessert som är supersnabb och med myyycket chokladsmak. Sen är den ju inte lika tjusig som den "äkta" chokladfondanten, men smaken är densamma! Och för den glutenintolerante så är det denna som gäller!
Om du fyller en 1 1/2 dl form till hälften så kan du få det att räcka till 4 personer, annars - om du inte vill vara snål - gör en dubbel sats. Använd en form som du också kan servera i. Har du inga fina formar kan du ta en ugnsfast kaffekopp!

Du behöver:
100 g smör
100 g choklad i bitar
2 st ägg
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 250 grader
Smält smöret
Blanda i chokladen och smält
Låt svalna och vispa under tiden ägg och socker pösigt
Blanda

Fyll formerna till hälften.
Grädda i 10 minuter. När du tar ut så är smeten fortfarande pösig inuti.

Servera med vispad och kyld grädde, florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar