Det här har vi velat laga länge.. länge.. länge... resultatet var precis som vi förväntade oss - suveränt!
2 l buljong, helst hemgjord
en bit av fänkål, lika stor som löken, hackad i småbitar
1 st påse 500 g räkor, skalade
1 st burk kräftstjärtar i lake
250 g lax, skuren i bitar
300 g pangasius eller annan vit fisk
1-2 st kycklingbröst
5-6 st kryddiga korvar
och så den heliga treenigheten:
2-3 st selleristänger, hackade i småbitar
1 st gul lök, hackad i småbitar
2 st gröna paprikor, hackade i småbitar
1 st burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk sambal oelek
1 tsk tabascosås
olivolja till stekning
salt
maizena eller roux blandning
Gör så här:
Värm buljongen
Värm upp en panna och stek alla grönsakerna med vitlöken tills de får färg
Skär kyckling i lagom stora bitar, stek och lägg i kastrullen
Skär korvarna i lagom stora bitar, stek och lägg i kastrullen
Skär fisken i lagom stora bitar, stek och lägg åt sidan
Häll grönsakerna i kastrullen och häll i tomaterna
Häll i en halv liter buljong och koka alltsammans upp och sjud i minst 15 min
Red ut maizenan i buljongen... så mycket som du tycker är bäst
Några minuter innan servering tillsätt den stekta fisken, räkorna och kräftstjärtarna
Servera gumbon med nykokt ris och en god baguette
en bit av fänkål, lika stor som löken, hackad i småbitar
1 st påse 500 g räkor, skalade
1 st burk kräftstjärtar i lake
250 g lax, skuren i bitar
300 g pangasius eller annan vit fisk
1-2 st kycklingbröst
5-6 st kryddiga korvar
och så den heliga treenigheten:
2-3 st selleristänger, hackade i småbitar
1 st gul lök, hackad i småbitar
2 st gröna paprikor, hackade i småbitar
1 st burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk sambal oelek
1 tsk tabascosås
olivolja till stekning
salt
maizena eller roux blandning
Gör så här:
Värm buljongen
Värm upp en panna och stek alla grönsakerna med vitlöken tills de får färg
Skär kyckling i lagom stora bitar, stek och lägg i kastrullen
Skär korvarna i lagom stora bitar, stek och lägg i kastrullen
Skär fisken i lagom stora bitar, stek och lägg åt sidan
Häll grönsakerna i kastrullen och häll i tomaterna
Häll i en halv liter buljong och koka alltsammans upp och sjud i minst 15 min
Red ut maizenan i buljongen... så mycket som du tycker är bäst
Några minuter innan servering tillsätt den stekta fisken, räkorna och kräftstjärtarna
Servera gumbon med nykokt ris och en god baguette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar