Jättesnabb förrätt till 4, eller som ensamrätt på kvällen för 2. Och förstås mycket gott!
Du behöver:
1 förpackning kräftstjärtar (minst 170 g)
10 körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 dl citronsaft
1/2 tsk salt
1 finhackad schalottenlök (färsklök går också bra)
1 knippa finhackad dill
1 tsk sambal oelek
om du vill kan du istället för dill krydda med mynta och thaibasilika
Gör så här:
Halvera tomaterna
Skölj av kräftstjärtarna och blanda i en skål
Finhacka vitlöken och stek brun i olivolja
Blanda vitlök och olivolja med salt, lök, kryddor och sambal oelek.
Häll blandningen över kräftor och tomater.
Servera med gott bröd och vitt vin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar