lördag 10 augusti 2013

Körsbärsgazpacho

Tycker du om gazpacho? Då kommer du att älska den här!!!

Du behöver för 6-8 personer:
1 kg körsbär/bigarråer, färska urkärnade
700 g tomater, skalade och hackade
1 st lök, färsk, hackad i mindre bitar
1 st vitlöksklyfta, hackad i små bitar
1/2 tsk salt
1/2 msk äppelcider vinäger
1/2 msk god olivolja
3 st skivor bröd, utan kanter, skurna i kuber och stekta i lite olja
1 dl vatten eller flera istärningar
1/2 dl riven getost
Några myntablad för dekoration, hela urkärnade körsbär, hackad kokt ägg...

Gör så här:
Blanda körsbär, tomat, lök, vitlök och bröd i en behållare och mixa ihop
Blanda i resten av ingredienserna och ställ i kylskåp några timmar
Smaka av och servera, dekorera med myntablad och riven ost... på några ställen i Spanien serveras gazpachon med några bitar "boquerones" och bitar av hårdkokta ägg!

Njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar