söndag 11 augusti 2013

Laxtartar med sjögrässallad

I Zahara de los Atunes serveras denna tartar med tonfisk... otroligt gott! Det inspirerade oss att försöka med denna version som det inte är något fel på!

Du behöver för 4 personer:
600 g lax, som varit fryst i minst 2 dygn
Salladslök eller färsk silverlök
1 tsk färsk riven ingefära
1 pkt sjögrässallad - Wakame (frusen - finns i asiatiska butiker)
Soja, japansk Tamari
Wasabi pasta
ev Dijonsenap, en liten klick
Sesamfrön, att garnera med
Salt och Peppar


Gör så här:

Tina sjögrässalladen
Tärna laxen i riktigt små bitar
Hacka löken i mycket fina bitar
Skiva och skär ingefäran i små bitar, eller riven
Blanda lax, ev senap, ingefära, lök och låt stå i kylen ett par timmar
Packa blandningen i en portionsform och vänd på tallriken (eller använd utstickare)

Servera tillsammans med sjögrässalladen, en klick wasabi och sojan (eller ponzudressing) vid sidan om, strö på sesamfrön

Riesling eller Gewürztraminer eller mousserande vin passar perfekt till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar