Gör så här:Koka kycklingfiléer i buljong
När kycklingen är genomkokt
Dela köttet i trådar med en gaffel
Tillsätt Mole och värm, späd med lite av buljongen
Dela köttet i trådar med en gaffel
Tillsätt Mole och värm, späd med lite av buljongen
Servera med ris och en god sallad.
Om du inte hittar Mole, här kommer ett recept:
30 g torrostade jordnötter
30 g sesamfrö
30 g pumpafrön
5 cm kanelstång/stänger
60 g sötmandel, malen
1 tsk kryddpeppar, mald
0,5 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk timjan
1 tsk torkad oregano
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 st jalapeño
60 g russin
7 msk solrosolja
3 dl grönsaksbuljong
125 g mörk blockchoklad
Om du inte hittar Mole, här kommer ett recept:
30 g torrostade jordnötter
30 g sesamfrö
30 g pumpafrön
5 cm kanelstång/stänger
60 g sötmandel, malen
1 tsk kryddpeppar, mald
0,5 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk timjan
1 tsk torkad oregano
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 st jalapeño
60 g russin
7 msk solrosolja
3 dl grönsaksbuljong
125 g mörk blockchoklad
Kör jordnötter, sesamfrön, pumpafrön och kanel i en mixer eller matberedare. Tillsätt den malda mandeln, kryddpeppar, kryddnejlikor, timjan och oregano, lök, vitlök, chili och russin. Kör till en tjock pasta.
Hetta upp solrosoljan i en stor gryta, lägg i pastan och stek i 2 minuter under ständig omrörning. Häll i buljongen långsamt och rör väl. Bryt blockchokladen i bitar och lägg dem i såsen. Rör väl tills chokladen har smält. Låt sjuda i 10 minuter. Såsen ska vara ganska tjock.
En smörig Chardonnay eller mjuk Pinot Noir passar bra till den här rätten... men också öl... typ Corona eller Sol... Viva Mexico!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar