söndag 22 januari 2012

Lax och mango ceviche

Fräsch förrätt som kittlar smaklökarna.

Du behöver:
ca 300 g lax, som varit fryst i minst 48 timmar
1 mango (helst icke mogen)
1 rödlök
1 spansk rödpeppar, finskuren
5 lime, saften
1-2 msk Sambal Oelek
2 krukor färsk koriander
Salt
ev ingefära, färskriven

Gör så här:
Skär laxen i fina bitar
Ansa och skär mangon i fina bitar
Hacka rödlök i små bitar eller skuren i julienne
Hacka koriandern (lämna lite till garnering)
Rör samman lax, mango, lök, kryddor och limejuice
Låt stå svalt minst 3 timmar
Smaka av, garnera... och njut!

Vågar du testa med en bit riven ingefära? En sensation av smaker utlovas!


Servera nacho chips eller tortilla chips till så har du fått mexikansk ceviche!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar