söndag 22 januari 2012

Gratinerad hummer eller Hummer Thermidor

En supergod förrätt till festligare middagar!

Det här behövs:
2-3 st hummer fryst
1 vitlöksklyfta skivad
Smör
2 msk färsk grovriven pecorinoost
Cayennepeppar
1 msk kokosgrädde (per hummer)
1 st Schalottenlök, finskuren
1 tsk Cognac (per hummer)
Ströbröd
Olja
Gör så här:

Tina upp humrarna
Dela humrarna i två delar, plocka bort magsäcken
Gröp ur köttet från svansen och klorna, hacka i bitar
Rengör skalhalvorna
Sätt ugnen till 225 grader
Fräs schalottenlök och efter någon minut vitlöken i olja
Blanda i en skål kokosgrädde, Cognac, ströbröd, cayennepeppar, ost, löken och köttet från humrarna

Fyll skalarna med massan och gratinera i ugnen tills osten fått färg
Servera omgående med en god mousserande vin till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar