söndag 22 januari 2012

Citronpaj


En perfekt avslutning på en smakrik middag! Snabbt, enkelt och gudomligt gott.

Det här behövs:
Pajskalet:
4 dl mjöl
125 g smör
1 dl socker
1 ägg, uppvispat

Fyllning:
2 st burkar sötad kondenserad mjölk (sweetened condensed milk)
3 st citroner eller 4 lime, saften

Gör så här:
Smula ihop mjölet och smöret, rör i sockret och ägget
Krama ihop snabbt till en fast deg
Tryck ut i ett pajskal
(Lättare att jobba med den om den stått i kylskåpet en stund och kan då kavlas)
Grädda i ca 10 minuter (den ska vara ljusbrun) i 225 grader

Under tiden pajskalet gräddas
Häll innehållet av burkarna i en bunke
Tillsätt saften från de pressade citronerna och/eller lime, rör samman

Ta ut pajskalet när det nästan är färdiggräddat, häll i smeten och grädda ytterligare i 5-10 minuter ca
Låt svalna, servera gärna med frukt ovanpå, exempelvis passionsfruktskärnor, kiwi, jordgubbar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar