torsdag 15 december 2011

Veneziansk varm bönsallad

Enkel och god sallad som man beställde på ett fik i Venedig... man såg vad italienarna själva åt och så frågade man vad det var... det kunde inte vara mer rätt! Det här är ett försök att efterlikna denna fantastiska rätt!

Det här behövs:
Bresaola
Isbergssallad
Fagioli (bönor, helst borlotti)
Gul lök, hackad
Vitlök, hackad
Köttbuljong (varm)
Timjan
Salt
Svartpeppar
Smör
Olivolja
Om du vill kan du också ha knaperstekt bacon i små bitar

Gör så här:
Gör en böngryta först. Stek löken i olja och smör, krydda.
Blötlagda och färdigkokta bönor läggs i tillsammans med köttbuljongen
Lägg böngrytan i djupa tallrikar

Hacka isbergssallat fint
Lägg ovanpå böngrytan

Placera bresaola skivorna överst och ringla över med lite köttbuljong
Garnera med knaperstekt bacon om du vill

Servera med vitt bröd och gärna lite prosecco

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar