söndag 18 december 2011

Matjestårta

Super till midsommar- och påskbordet! Både de som gillar sill och de som inte trodde att de gör det, gillar denna tårta!

Du behöver:
230 g matjessill
75 g smör
150 g kavring
3 gelatinblad (eller agar-agar)
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 röd lök, hackad i små bitar
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl kesella
50 g stenbitsrom


Gör så här:
Smula kavringen finfint och lägg i en skål
Smält smöret och häll över kavringen och blanda ordentligt
Lägg i en form med avtagbar kant, ca 24 cm

Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5-10 minuter.
Under tiden finhacka matjessillen och gräslöken

Blanda crème fraiche och kesella
Rör ned matjessill, röd lök och dill

Ta upp gelatinet och krama ut. Smält det försiktigt i en kastrull.
Vänd ned gelatinet i matjesblandningen.
Fördela matjesblandningen jämt på kavringsbotten
Ställ kallt över natten (eller minst 3 timmar)

Garnera med rom och gräslök - helt underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar