Du behöver:
Aubergine (1 per person)
Gul lök
ev. morot, riven
Vitlök
Keso
Soltorkade tomater
Tomater
Grönsaksbuljong
Gör så här:
Skölja aubergine och dela i halvor
Gröp sedan ur dem
Hacka aubergineköttet i tärningar och lägg i ett durkslag som kan rinna av och salta ordentligt
Lägg aubergineskalen i en ugnsfast form med lite olja i botten
Låt ligga minst en halvtimme
Skala tomaterna och skär i bitar
Skär soltorkade tomater i fina bitar
Skär löken
Skölj av saltet från auberginerna
Stek lök och vitlök med de soltorkade tomaterna
Vitlök
Keso
Soltorkade tomater
Tomater
Grönsaksbuljong
Gör så här:
Skölja aubergine och dela i halvor
Gröp sedan ur dem
Hacka aubergineköttet i tärningar och lägg i ett durkslag som kan rinna av och salta ordentligt
Lägg aubergineskalen i en ugnsfast form med lite olja i botten
Låt ligga minst en halvtimme
Skala tomaterna och skär i bitar
Skär soltorkade tomater i fina bitar
Skär löken
Skölj av saltet från auberginerna
Stek lök och vitlök med de soltorkade tomaterna
Lägg i den
rivna moroten om du använder den
Lägg i aubergine och se till att de blir genomstekta
Krydda med grönsaksbuljong
Dra från värmen och låt svalna lite
Lägg i tomaterna och låt svalna mer
Lägg i keso och rör om
Lägg aubergineröran i aubergineskalen
Täck med riven ost
Gratinera i 200 grader ca 30 minuter
Serveras med ett rött fylligt vin
rivna moroten om du använder den
Lägg i aubergine och se till att de blir genomstekta
Krydda med grönsaksbuljong
Dra från värmen och låt svalna lite
Lägg i tomaterna och låt svalna mer
Lägg i keso och rör om
Lägg aubergineröran i aubergineskalen
Täck med riven ost
Gratinera i 200 grader ca 30 minuter
Serveras med ett rött fylligt vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar