torsdag 15 december 2011

Fylld aubergine

En rätt som tar ganska lång tid att laga, men som alla brukar uppskatta.

Du behöver:
Aubergine (1 per person)
Gul lök
ev. morot, riven
Vitlök
Keso
Soltorkade tomater
Tomater
Grönsaksbuljong

Gör så här:
Skölja aubergine och dela i halvor
Gröp sedan ur dem
Hacka aubergineköttet i tärningar och lägg i ett durkslag som kan rinna av och salta ordentligt
Lägg aubergineskalen i en ugnsfast form med lite olja i botten
Låt ligga minst en halvtimme

Skala tomaterna och skär i bitar
Skär soltorkade tomater i fina bitar
Skär löken
Skölj av saltet från auberginerna

Stek lök och vitlök med de soltorkade tomaterna
Lägg i den

rivna moroten om du använder den
Lägg i aubergine och se till att de blir genomstekta
Krydda med grönsaksbuljong
Dra från värmen och låt svalna lite

Lägg i tomaterna och låt svalna mer
Lägg i keso och rör om

Lägg aubergineröran i aubergineskalen
Täck med riven ost
Gratinera i 200 grader ca 30 minuter

Serveras med ett rött fylligt vin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar