torsdag 15 december 2011

Fegato alla Veneziana

Kalvlever med lök, Venedigs maträtt. Man fick det serverad med apelsinskivor så därför måste de finnas med!

Du behöver:
1 kg Kalvlever i tunna strimlor
3 st Gula lökar, i mycket tunna skivor
1/2 dl Vitt vin
1 msk Vinäger, om du vill
1/2 kruka Salvia (färsk)
2 st Apelsiner
Olivolja
Smör
Salt



Gör så här:
Var noga med att rensa bort hinnor och senor från kalvlevern. Skär den sedan i tunna skivor/strimlor
Hacka lökarna mycket fint i tunna skivor.
Stek löken i smör och olja på svag värme tills de är mjuka. Detta kan ta ganska lång tid, räkna med 20 minuter.
Salta löken och lägg undan löken i en form som du håller varm.
Lägg levern i pannan (tillsätt mer olja och smör) och stek snabbt.
Lägg den stekta levern ovanpå löken i formen.
Lägg i salvia bladen grovhackade.
Häll vin i pannan och stek ur.
Häll såsen över levern och löken.
Skvätt lite vinäger över.
Servera med några skivor apelsin!

Om du saknar vin och salvia, stek levern och servera med lingonsylt på svenskt maner!

I Italien serveras det här oftast med en krämig polenta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar