Superenkelt att göra och otrolig god!
Du behöver för 2-3 personer:
1 bit rökt lax
1 st burk crème fraiche
1 förpackning färsk pasta
1/2 gul lök, hackat
ruccola
sambal oelek
svart peppar, grovt malet
riven parmesanost
Gör så här:
Stek lök tills mjuk konsistens
Skär laxen i småbitar och lägg i stekpannan
Rör om en stund, blanda i crème fraiche
Strö på svart peppar och hur mycket sambal oelek som passar dig
Koka upp pastan (3 min)
Servera pastan på en bädd av ruccola, lägg såsen ovanpå, garnera med parmesanost och riven svartpeppar.
Ett gott torrt vitvin passar utmärkt, exempelvis Sauvignon Blanc
Du kan lätt göra rätten mjölk- och glutenfri.
Använd då:
- svarvade eller skivade grönsaker som pasta
- byt ut komjölksfraiche mot havrefraiche
- istället för parmesanost kan du ta pecorino
= Supergott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar