söndag 15 februari 2015

Panerad torsk med sötsur pak choi

Kinesisk husmanskost! Spännande och gott och inte särskilt svårt. Kan göras även som förrätt om du gör mindre bitar, annars är receptet perfekt för 2 vuxna.

Du behöver till torsken:
400 g torskrygg
1 dl vetemjöl
salt, vitpeppar
1 ägg
1 dl panko
smör till stekning

Du behöver till pak choi:
2 fina pak choi
2 klyftor finfint skuren vitlök
2 msk ingefära
2 msk strösocker
2 msk risvinäger
3 msk torr sherry
1 tsk sichuanpeppar
1 ms sesamolja

Gör såhär:
Blanda ingefära, strösocker, risvinäger, sichuanpeppar och sherry i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Putsa fisken och skär i lika stora bitar. Lägg vetemjöl med salt och peppar i en skål. Lägg panko i en annan skål. Knäck ägget i en tredje skål, vispa lätt. Doppa fisken i vetemjölet, sedan ägget och sist panko. Stek i smör på medelvärme så att fisken får fin färg och blir precis genomstekt.
Stek vitlöken i sesamoljan. Lägg på pak choi och stek tills de blir varma. Häll över såsen, lägg på lock och skruva ned värmen. Låt puttra till pak choi mjuknat.

Servera med ris om du vill. Shitake-svamp, stekt eller inlagd passar också bra till, men det är faktiskt gott bara med fisk och pak choi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar