Pakoras är indiska små friterade grönsaksbitar. Perfekt som
snacks eller förrätt!
2 dl kikärtsmjöl (Besan)
1 dl rismjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)
1 krm bikarbonat
1 lök (skurna i julienne)
2 kokta skalade potatisar (skurna i små kuber)
2-3 salladslökar (hackade)
2-3 salladslökar (hackade)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk korianderfrön
1 tsk garam masala
1 tsk korianderfrön
1 tsk garam masala
1 tsk salt (mindre om så önskas)
1 krm spiskummin
2-3 st torkade piri-piri (utan kärnor)
1-2 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander (hackad, även stjälkarna)
Olja för fritering, neutral smak
1 krm spiskummin
2-3 st torkade piri-piri (utan kärnor)
1-2 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander (hackad, även stjälkarna)
Olja för fritering, neutral smak
Gör så här:
Börja med att blanda alla frön, piri-pirin, garam masala, spiskummin i en mortel och mal ner allt
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och de malda kryddorna
Blanda in grönsakerna i mjölblandningen
Tillsätt sedan försiktigt vattnet till den torra mixen, tills du har en tjock smet
Hetta upp oljan i en panna för fritering (170-180 grader)
Gör småklumpar med smet och fritera 2-3 åt gången i 3 minuter var eller tills de är gyllenbruna
Börja med att blanda alla frön, piri-pirin, garam masala, spiskummin i en mortel och mal ner allt
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och de malda kryddorna
Blanda in grönsakerna i mjölblandningen
Tillsätt sedan försiktigt vattnet till den torra mixen, tills du har en tjock smet
Hetta upp oljan i en panna för fritering (170-180 grader)
Gör småklumpar med smet och fritera 2-3 åt gången i 3 minuter var eller tills de är gyllenbruna
Låt de friterade grönsaksbitarna rinna av på hushållspapper
Några andra exempel på fyllning skulle kunna vara blomkål, morötter, broccoli eller zucchini. Du kan även välja kyckling eller räkor... möjligheterna är oändliga!
Servera med fördel varma, tillsammans med myntayoghurt och en god mango chutney
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar