Cassoulet är en sydfransk mustig gryta. Originalreceptet innehåller inte tomater, men vi tyckte man kan ändå testa att göra på det här sättet... och jättegod blev den!
Du behöver för 4 rejäla portioner:
4 dl vita bönor, blötlagda över natten
1 liter god buljong
4 confiterade anklår, finns i välsorterade delibutiker eller 2 st kycklingsfileér skurna i 4-5 bitar
3 fläskkorvar, helst av franskt snitt, annars kabanoss
1 bit sidfläsk, skuren i 1 cm bredda bitar
2 lökar, hackade i stora bitar
2 vitlöksklyftor, hackade i små bitar
2 st lagerblad
1 burk krossade tomater
1 par kvistar rosmarin
färsk eller torkad oregano
färsk eller torkad timjan
olivolja
salt
svartpeppar
ev. lite morötter och selleristjälkar i små bitar
salt
svartpeppar
ev. lite morötter och selleristjälkar i små bitar
Gör så här:
Börja med bönorna, har man tryckkokare så går det betydligt snabbare
Koka de vita bönorna tills de nästan är klara och ställ undan
Stek löken, korven, sidfläsket och kycklingen i olivoljan
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka i ytterligare 20-30 minuter
Servera med ett gott lantbröd och Côte du Rhône-vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar