Fantastisk enkelt och gott
Du behöver:
3 3/4 dl vetemjöl
125 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl florsocker
2/3 dl citronsaft
500 g färska blåbär
1 tsk fint rivet citronskal
1 krm malen kanel
ytterligare 3 msk florsocker
1 äggvita, lätt vispad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg mjöl, smör, citronsaft och florsocker i en skål och blanda till en massa
Stjälp upp på bakplåtspapper och presssa till en slät deg
Kavla ut till en cirkel, täck med plastfolie och lägg i kylen i 10 minuter
Lägg blåbären, citronskal, kanel och florsocker i en skål och blanda
Lägg degen med bakplåtspappret på en bakplåt
Pensla med äggvitan
Lägg på blåbären i mitten och vik in kanterna över fyllningen
Grädda i 30-35 minuter eller till den fått fin färg
Sikta över med florsockret och servera
Njut, njut, njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar