Du behöver:
1 kg laxfilé
1 brk krossade tomater
1 dl grädde
1/2 dl mandelmjöl
2 st schalottenlök
1 brk kokosmjölk
1-2 kannelstänger, delade på mitten
1 tumstor bit färsk ingefära, riven
1 krm kardemumma, malen
1 krm kardemumma, malen
1 krm garam masala
1 krm koriander pulver
1/2 tsk gurkmeja
3 st Kaffir limeblad1 krm koriander pulver
1/2 tsk gurkmeja
1 handfull färsk koriander, garnering
Ghee, för stekning
SaltGör såhär:
Skär fisken i 3 cm stora bitar, värm upp en panna med ghee i och stekt laxbitarna en stund
Ställ undan fisken
Skär löken i småbitar och stek i ghee tills den börjar få färg, tillsätt de torra kryddorna och ingefäran
Fräs alltsammans en stund och tillsätt tomaterna, häll i kokosmjölken och koka upp, salta efter smak
Sänk värmen och tillsätt mandelmjölet och kaffirbladen och koka i 15-20 minuter
Precis innan allting är klar häll i grädden (kan uteslutas) och fisken
Garnera med hackad koriander. Serveras med ris och Naan-bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar