söndag 2 mars 2014

Falsk Pekinganka

Falsk, falsk, falsk... alltigenom!

Du behöver:

500 g kycklingfilé
1 tsk fem kryddor (five spices)
Salt

Till servering:
varma tortillabröd, minsta storleken
salladslök eller vårlök, skär upp i ungefär 5 cm långa strimlor
1 gurka, skalad urkärnad och skuren i smala stavar
1 dl Peking Duck sås eller Hoisinsås
sesamfrön


Gör så här:
Värm ugnen till 175°
Salta kycklingfiléerna, strö på "fem kryddor" och stek i stekpanna med olja
Lägg bitarna i ugnsfast form och efterstek i ugnen tills köttet är klar
Lägg kycklingfilé bitarna på tortillabröd
Strö över med gurka och salladslök/vårlök, sesamfrön och häll på lite sås och rulla ihop brödet

Länge leve den falska Pekingankan!

PS Hittar man ingen Peking Duck sauce i butiken kan man göra egen:
3 msk Hoisinsås
1 msk socker
1/2 msk soja
1 msk majsolja

Häll ingredienserna i en skål och blanda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar